Skibsmilliardær scorer jackpot

Tonny Dalhøj Paulsen har haft en heldig hånd med sine investeringer, siden han i 2007 solgte sin andel i det Århus-baserede containerrederi Unifeeder til den britiske kapitalfond Montagu for en anslået pris af omkring 2 mia. kr.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver dagbladet Børsen.

Gevinsten blev dengang delt mellem Tonny Dalhøj Paulsen og hans kompagnon Peter Bohnsen, som efter salget af deres livsværk begge kunne skrive milliardær på visitkortet. Siden har Tonny Dalhøj Paulsen holdt lav profil i offentligheden, men i det stille har han fået formuen til at yngle.


Læs også: Rederier foran massivt udskilningsløb

Det seneste regnskab for hans selskab 360Denmark, hvis hovedaktivitet er at investere i andre selskaber, værdipapirer og fast ejendom, viser således et overskud efter skat på 85,2 mio. kr. for regnskabsåret 2009/2010.

Størstedelen af overskuddet, nemlig 60 mio. kr., hidrører fra datterselskabet Seaone Aps i Lyngby, som investerer i børsnoterede og unoterede værdipapirer, mens resten stammer fra kursgevinster i værdipapirer og renteindtægter på obligationer.


Læs også:
De rigeste bliver fattigere


Ifølge regnskaberne har Tonny Dalhøj Paulsen valgt at trække 200 mio. kr. ud i udbytte fra Seaone, mens der er afsat 50 mio. kr. til udbetaling af udbytte fra moderselskabet 360Denmark.

Den bogførte egenkapital i 360Denmark var dog fortsat solid med knap 1,2 mia. kr. ved regnskabsårets slutning 30. april i år.