Skibsmaling med fremgang

Den danske producent af skibs- og industrimaling Hempel fik sidste år det hidtil bedste resultat. Det kom i land til trods for kraftigt stigende råvarepriser. (opdateret k.12.16)

Hempel er verdens største producent af skibsmaling. Her er vi på virksomhedens fabrik i Lyngby. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Trods højere råvarepriser er det en god forretning at lave skibsmaling. Den danske producent Hempel Group fik et resultat af primær drift på 686 mio. kr. sidste år.

Det var på niveau med året før. Til gengæld var der en fremgang i resultatet efter skat på 19 procent, som derved kom op på 395 mio. kr. Det er det hidtil største overskud i Hempels historie.

Det fremgår af selskabets årsrapport, der netop er offentliggjort. Selskabet selv, at der har været en dramatisk stigning i priserne på råvarerne.

Hempel er en af verdens førende producenter af skibsmaling, med fabrikker i Danmark og flere andre steder rundt i verden. Selskabets omsætning gik i vejret med otte procent sidste år og kom op på  6,63 mia. kr.

Omkring 45 procent af omsætningen er skibsmaling. Resten er husmaling, industrimaling og containermaling.

Selskabet skriver, at starten på 2011 ligeledes har været god, og det har gjort Hempel i stand til at gå videre med planerne om køb og ekspansion i lande som Rusland, Argentina, Saudi Arabien og Indien.

Topchefen i Hempel Pierre-Yves Jullien fremhæver i lyset af regnskabet, at Hempel har godt styr på udviklingen i omkostningerne, og det gør selskabet i stand til at reagere hurtigt, når markederne ændrer sig.