Skatteyderne hænger på nye banktab

Finanssektorens betaling til oprydning efter finanskrisen er stort set brugt op. Nu må skatteyderne betale.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De danske skatteydere må indstille sig på, at de kommer til at hænge på nye regninger efter de krakkede banker, der er havnet hos det statslige skraldespandsselskab, Finansiel Stabilitet.

Finanssektorens indskud på 25 milliarder kroner, der skulle dække krateret efter bankkrakkene, er stort set brugt op, og der er kun skatteyderne til at rydde op, skriver Dagbladet Børsen.

Bestyrelsesformand i det statslige selskab, Henning Kruse Petersen, ser i den sammenhæng dystert på fremtiden:

- Vi har kun haft negative overraskelser. Der er intet i min krystalkugle, der tegner noget positivt, når det handler om de banker, der er havnet under Finansiel Stabilitet, siger han.

Bestyrelsesformandens udmelding kommer samtidig med, at Finansiel Stabilitet tirsdag fremlagde sit 2010-regnskab, der var dårligere end ventet.

Henning Kruse Petersen lægger ikke skjul på, at regningen til skatteyderne kan vokse til enorme beløb:

- Man kommer hurtigt til at tale om milliarder af kroner, og det er staten, som nu kommer til at afholde de ekstra udgifter, der måtte komme på den eksisterende portefølje af krakkede banker, siger han til Børsen.

Alene det samlede tab efter Roskilde Bank har rundet ti milliarder kroner. Banken krakkede før Bankpakke 1, og derfor hænger staten alene på den regning.

/ritzau/