Skatteministeren: Banker risikerer politianmeldelse

Fire store banker risikerer at blive krævet til ansvar, hvis det viser sig, at de har brudt reglerne for refusion af udbytteskat.

Statskassen kan have tabt langt mere end 6, 2 milliarder kroner i udbyttesvindel, viser intern undersøgelse. En revisionsundersøgelse i Skatteministeriet viser, at sagen om svindel med udbytteskat kan være langt mere end de hidtil 6, 2 milliarder kroner. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De fire banker, der er blevet sat under lup for at have brudt reglerne for refusion af udbytteskal i forbindelse med aktielån, kan risikere at blive politianmeldt, hvis sagen viser sig at være i strid med loven. Det skriver DR Nyheder.

Det er et nyt notat fra Skatteministeriet, som fastslår at bankerne tilsyneladende har brudt reglerne.

»Hvis der er nogen, der har forbrudt sig mod reglerne, er det selvfølgelig meget alvorligt, og så vil de blive krævet til ansvar for det af de rette myndigheder - i sidste ende jo altså politiet,« siger skatteminister, Karsten Lauritzen (V).

Bankerne, som risikerer at blive politianmeldt, er ifølge DR Nyheder Danske Bank, Nordea og den danske afdeling af den svenske bank SEB.

Det nye notat fastslår, at bankerne har udført aktielån på en sådan måde, at den, der har lånt aktierne, har kunne modtage refusion af udbytteskat. Reglerne lyder ellers, at det kun er udlåneren, som har krav på refusion.