Skats fejlvurderinger får konsekvenser for erhvervslivet

Skats høje ejendomsvurderinger har hevet en lille milliard fra det danske erhvervsliv. Dansk Erhverv kræver en tilbagebetaling.

Det er ikke sikkert, at alle dem i det danske erhvervsliv, der er ramt af Skats fejlvurderinger, vil få tilbagebetalt nogen penge. Fra venstre Peder Juhl Madsen, Lone Strøm og Lone Glahn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke kun boligejerne, der bliver ramt af Skats fejlvurderinger. Erhvervslivet vil også kunne mærke konsekvenserne. Sådan lyder meldingen fra Christian Gommesen-Byrjalsen, der er chefjurist hos rådgivningsfirmaet Rafn & Søn, til Børsen. 

»Det er ikke forkert at sige, at en stor række erhvervsejendomme har været vurderet 15 procent for højt. Det koster dem et par hundrede millioner kroner om året, så man kunne sagtens forestille sig, at de er blevet afskåret fra en lille milliard,« siger han til Børsen.I dag har rigsrevisionen fremlagt en rapport, der kritiserer Skat og Skatteministeriet for at have sjusket med for høje ejendomsvurderinger. Det vil sige, at mange boligejere i en del år har betalt for meget i skat.

Og det kommer også til at ramme det danske erhvervsliv. Det er især lager- og fabriksejendomme, der står til at have betalt for meget i skat på grund af for høje ejendomsvurderinger.

Hos Dansk Erhverv er man bekymret for situationen.

»Kritikken er så principiel, at der nu endelig må komme ændringer, hvor man forenkler reglerne og tager hånd om retssikkerheden. Kritikken af ejendomsvurderingerne er ikke ny. Den har i årevis og gentagne gange været fremsat i medierne, alligevel har Skatteministeriet ikke taget det alvorligt. Det er voldsomt bekymrende, når vi nu for anden gang inden for kort tid oplever markant kritik af Skats ageren over for de borgere og virksomheder, der betaler Skats løn,« siger direktør Christian T. Ingemann, Dansk Erhverv, i en pressemeddelelse.

Står det til ham, så skal Skat sørge for, at erhvervslivet - og også private borgere - får deres penge tilbage, hvis de har betalt for meget i skat.