Skats direktør frasiger sig bonus efter skandaleår

Skat var plaget af en række møgsager i 2015. Derfor har Skats øverste direktør, Jesper Rønnow Simonsen, valgt at afstå fra sin bonus.

Direktør i Skat, Jesper Rønnow Simonsen, frasiger sig bonus efter et turbulent år. Arkivfoto fra 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skandalesagerne væltede mildest talt ud fra Skat i 2015.

Det tager Skats øverste direktør, Jesper Rønnow Simonsen, nu konsekvensen af ved at frasige sig sin bonus.

»2015 har været et turbulent og svært år for Skat. Det skal der ikke herske tvivl om. På grund af de ekstraordinære udfordringer, som Skat – og jeg som direktør – har været igennem, har jeg valgt at afstå fra at modtage resultatløn for 2015,« siger Jesper Rønnow Simonsen.

Skats direktør indgår hvert år en resultatlønskontrakt med Skatteministeriets departement, som fastsætter vilkårene for udbetaling af bonus. Her fremgår en række konkrete målsætninger, som Jesper Rønnow Simonsen skal leve op til. Blandt andet står der, at han skal vurderes på sin indsats for at »genoprette omverdenens tillid til Skat«, og på sin indsats til at »forudse, håndtere og mitigere Skats risici«.

Det har tidligere vakt stor forargelse, at Jesper Rønnow Simonsen stod til en stor bonus, efter de skandaler, der har været, blandt andet på grund af den såkaldte udbytteskandale, hvor Skat fejlagtigt udbetalte 9,1 milliarder kroner til udenlandske svindlere. Samtidig ruller skandalen fortsat om Skat opkrævningssystem, EFI, der har ført til, at der ikke er opkrævet voldsomme summer i skyldige skatter.

Selv siger Skats direktør, at han ikke er »udpræget tilhænger af resultatlønskontrakter på toplederniveau i det offentlige«.

»Og med sidste års beklagelige sager i mente, synes jeg, at det er passende at takke pænt nej til nogen form for resultatbonus,« siger Jesper Rønnow Simonsen og understreger, at han arbejder for at få Skat på rette spor igen.

»Jeg og de mange tusinde ansatte i Skat arbejder hver eneste dag for at få organisationen helt tilbage på skinnerne, så danskerne har tillid til, at vi har et dygtigt og velfungerende skattevæsen. Vi ved godt at det kræver en enorm arbejdsindsats i de kommende år og det står vi sammen om i Skat. For mit eget vedkommende er det, der driver den indsats ikke styret af en pointudregnet bonus, men af en grundlæggende ambition om at få Skat helt op i gear igen,« siger han.

I 2013 og 2014 fik Jesper Rønnow Simonsen samlet set en bonus på 100.000 kroner.