Skat: Vi har længe haft ham i kikkerten

Skat deltog også i gårsdagens store aktion mod den konkursramte finansmand Steen Bryde, for ifølge chefkonsulent i Skat Peter Nørgaard, har man længe haft den tidligere Nordic Tankers-formand i kikkerten.

Steen Bryde har længe været i Skats kikkert. Foto: Peter Helles Eriksen
Læs mere
Fold sammen
Bagmandspolitiets store aktion mod erhvervsmanden Steen Bryde onsdag fik deltagelse fra Skat, der længe har holdt øje med den konkursramte finansmand.

”Vi har længe haft Steen Bryde i søgelyset i forbindelse med overfinansiering og overbelåning af ejendomme, og blandt andet derfor deltog vi i gårsdagens aktion,” siger chefkonsulent i Skat Peter Nørregaard.

Han understreger desuden, at det kun er naturligt, at Skat deltager i en så storstilet aktion, hvor fokus er på regnskaber.

”I en aktion som den i går er det kun naturligt, at vi deltager. Men vi har længe haft kig på en række folk i ejendomsbranchen og her er Steen Bryde blot en af dem,” siger han.

Ramt af ejendomsmarkedet
Steen Bryde blev oprindelig kendt, da han solgte en del af sit revisionsselskab Horwarth Revisorerne til finanshuset Capinordic, hvor han efterfølgende blev direktør.

Topposten i Capinordic var dog kun relativt kortvarig for allerede i januar forlod Steen Bryde igen finanskoncernen, for i stedet at bruge sin tid på sine selskaber Bristen Gruppen og Bryde Gruppen.

Især førstnævnte var blevet et problem på grund af en kraftigt overbelånt ejendomsportefølje, og Steen brydes tanke var derfor at sælge selskabet ind i det børsnoterede rederi Nordic Tankers, hvor han efterhånden havde opkøbt næsten en tredjedel af stemmerne.

I sidste ende spændte Nordea dog ben for den manøvre og Steen Bryde gik herefter konkurs med først Bristen Gruppen og herefter personligt.