Skat undersøger bankfolks goder

Skat skal vurdere rimeligheden i, at ansatte i finanssektoren kan optage billigere lån end kunderne uden at betale skat.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Er det rimeligt, at ansatte i finanssektoren får mere gunstige vilkår for optagelse af lån end almindelige kunder, uden samtidig at betale skat af fordelene?

Det spørgsmål har Skat besluttet at undersøge nøjere, skriver Jyllands-Posten. Det sker, efter skatteeksperten Torben Bagge i sidste uge over for avisen vurderede, at det formentligt er skattepligtigt, hvis en medarbejder i finansverdenen ikke betaler, hvad det koster at producere et realkreditlån.

Medarbejdere i for eksempel Nordea kan få lånet gratis, mens kunderne på den anden side af skranken skal af med 10.000 kroner.

Hos Skat bekræfter man, at medarbejdergoderne i finansverdenen nu skal undersøges.

»Vi har tavshedspligt i Skat og kan ikke kommentere konkrete virksomheder og deres forhold. Men vi har dog i sidste uge taget kontakt til brancheforeningen Finansrådet for at afholde et møde med henblik på at afklare eventuelle generelle spørgsmål og uklarheder,« siger Johnny Schaadt Hansen, underdirektør i Skat, til avisen.

Skatteminister Benny Engelbrecht (S) er tilfreds med at Skat nu går ind og vurderer, om der er behov for fokus på området, men skatteministeren peger samtidig på, at det er arbejdsgiverne, der har pligt til at indberette til skattevæsnet, hvis de ansatte modtager skattepligtige personalegoder.

I Nordea giver HR-direktør Niels Gregers udtryk for, at banken efter hans opfattelse følger lovgivningen, men at banken er villig til en dialog, hvis Skat har en anden mening.