SKAT til kamp imod øl-pushere

Medarbejdere fra SKAT står fra 1. august klar til at tage imod øl-pushere i Gedser, Rødby og langs grænsen i Jylland. SKAT har nemlig fået helt nye beføjelser.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ernst van Norde
Og de nye beføjelser betyder, at øl og sodavand kan beslaglægges på stedet og er mængden stor nok, så kan bilen der benyttes til transporten også beslaglægges, oplyser P4 Sjælland.

"Vi sætter nu effektivt ind mod alle dem som henter øl og sodavand på paller i Tyskland. Det er åbenlyst, at så store mængder ikke er til privatforbrug, men med videreslag for øje. Vi ser gang på gang at øl og vand sælges videre fra kiosker og grønthandlere, til kolleger på arbejdspladser og til venner og bekendte i kolonihaveforeningerne," fortæller afdelingsleder Henry Bollmann, SKAT, Køge.

Grænsebutikkerne lægger gladelig truck til, når kunderne ankommer med trailer eller varevogn. De bliver læsset med både en - to og tre paller øl og vand på trods af, at reglerne klar siger, at man kun må indføre 110 liter øl og 110 liter sodavand afgiftsfrit.

"Når man fremover kommer til grænsen og har mere med end man må, så skal man kunne dokumentere, at man er registeret i Dansk Retur System, er man ikke det, så skal der klistres returpant mærkat på hver enkelt dåse inden man får lov at indføre dåserne. Det koster en krone i pant pr. dåse. Desuden skal man betale 85 øre i punktafgift pr dåse. Vi kan med de nye regler beslaglægge det parti øl eller vand som forsøges indført, ind til returpant mærkaterne er sat på. Er man ikke medlem af Dansk retur System, så vanker der en stor bøde, og er mængden stor nok, så har vi nu også beføjelser til at beslaglægge den bil som benyttes til indførelsen af de tyske øl og sodavand," siger Henry Bollmann"

Kilde: DR P4 Sjælland