Skat taber millionsag mod fjernvarmeværk

Skat har i årevis opkrævet ulovlige afgifter hos fjernvarmeværker. Fjernvarme Fyn har vundet principsagen ved Østre Landsret.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et større, men ukendt tocifret millionbeløb er måske på vej tilbage til en række danske fjernvarmeværker.

Det skyldes, at Skat ved Østre Landsret har tabt en sag om betaling af nogle særlige afgifter. Sagen var rejst af Fjernvarme Fyn, tidligere Odense Kommunale Fjernvarmeforsyning.

Hvor meget den tabte sag betyder for varmeregningen til de 1,5 millioner danske fjernvarmeforbrugere, kan sammenslutningen Dansk Fjernvarme ikke sige.

Men det skønnes, at et større tocifret millionbeløb skal betales tilbage til fjernvarmeværker i de større byer.

I den konkrete sag på Fyn har landsretten bestemt, at Skat skal tilbagebetale fjernvarmeselskabet 600.000 kroner årligt fra 2005 og frem til i dag.

Skat har opkrævet energiafgifter for den varme, der bruges til såkaldt procesopvarmning af kedler og anlæg. Disse anlæg skal stå klar i spidsbelastningsperioder.

Landsretten finder, at dette forbrug af varme til opvarmning af olietanke og kedler, ikke anvendes til fremstilling af varme, som leveres fra fjernvarmeværket. Derfor har Fjernvarme Fyn krav på tilbagebetaling, hedder det i dommen.

Der er cirka 400 fjernvarmeværker i Danmark, hvoraf de 55 er offentlige. Disse 55 leverer 62 procent af den fjernvarme, der forbruges i Danmark.

/ritzau/