Skat opgiver igen at inddrive restancer

Det system, som skulle sørge for at Skat fik inddrevet deres restancer er endnu ikke godt nok implementeret, og det giver problemer.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skat har fortsat problemer med IT-systemet EFI – Et Fælles Indrivningssystem – som i første omgang var seks år forsinket, og som fortsat ikke er implementeret godt nok til, at SKAT kan komme af med den pukkel af restancer, som de år efter år forsøger at inddrive. Det skriver Version2.dk

Sidste år var målet ifølge EPN.dk, at inddrive 105 procent af årets restancer, i år var målet 110 procent. (Tallet kommer over 100, netop på grund af de gamle restancer, som SKAT forsøger at inddrive.)

I 2013 nåede man kun 79,7 procent, og nu oplyser Skatteminister Benny Engelbrecht (S), at det heller ikke i år er muligt at ramme måltallet.

»Måltallet for 2014 forventes ikke at blive realiseret. Måltallet blev i sin tid fastsat ud fra en forventning om, at EFI i 2014 var fuldt implementeret og funktionsdygtigt for så vidt angår alle automatiserede processer. Det er ikke tilfældet,« hedder det i et svar fra Benny Engelbrect til Folketinget.

Det svar får Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen, til at kalde ministeren i samråd.

»Det er ganske ophidsende det her. Tidligere på året afskrev man 900 mio. kroner, fordi det ikke var lykkedes at hente pengene hjem inden forældelse. Nu er vi i en situation, hvor Skat igen opbygger en pukkel i stedet for at få nedbragt restancerne. Det sejler jo fuldstændigt,« siger han til EPN.dk.

Deltag i debatten på Version2