Skat misbrugt til storstilet netsvindel

Det danske skattevæsens navn er blevet misbrugt i det, der er den hidtil største phishing-angreb i Danmark.

Foto: Brian Bergmann
Pas på. Har du fået en mail fra Skat hen over weekenden eller mandag er der en stor risiko for, at der er tale om et forsøg på netsvindel – den såkaldte phishing.

Skat meddeler mandag, at der tilsyneladende er tale om det hidtil største isolerede phishing-angreb, som er rettet mod et dansk mål. Skat tvivler ikke på, at der er tale om et stort koordineret angreb med dunkle undertoner.

"Der er tale om en gruppe af IT-kriminelle som målrettet misbruger Skats navn i deres jagt på sensitive data, primært kreditkort oplysninger," skriver Skat.

Modtagerne af mailene bliver opfordret til at indtaste deres kreditkortoplysninger i en formular for at de kan få penge tilbage i skat. Gør modtagerne det, er der stor risiko for at bagmændene misbruger oplysningerne til at lænse deres konto for penge.

Har man modtaget en mail hvor afsenderen er Skat, hvor det fremgår at man skal indtaste oplysninger, anbefaler skattevæsenet, at man undlader at trykke på formular-linket i mailen og desuden sletter den.

"Skat udbetaler automatisk overskydende skat til borgernes Nemkonto og vil aldrig i en e-mail linke til en betalingsformular," forklarer skattevæsenet.

Skat er ikke bekendt med, at nogen borgere eller virksomheder er blevet snydt af den falske mail.