SKAT jager ulovlige fradrag i kapitalfonde

Undersøgelser af kapitalfondes overtagelse af danske virksomheder har afsløret snyd for så store beløb, at SKAT øger indsatsen.

De store kapitalfonde, der har overtaget danske virksomheder, kan nu se frem til at kulegravet af de danske skattemyndigheder. I undersøgelser af syv handler med danske virksomheder, har SKAT nemlig fundet snyd med skatten, og nu kan endnu flere kapitalfonde se frem til at blive kigget efter i sømmende. Det skriver Jyllands-Posten.

Kontorchef i SKAT Michael Carlsen vil over for avisen ikke nærmere ind på, hvilke syv handler, der er tale om - eller hvor meget der er snydt i skat. Dog holder SKAT særligt øje med transaktionsomkostninger til rådgiverbistand - penge, der er trukket fra i skat i Danmark, selv om de burde være betalt af kapitalfondenes hjemland.

Det er uvist, om handlen med danske TDC, der blev købt af fem store udenlandske kaptialfonde er inkluderet i SKATS aktuelle undersøgelser, men Kurt Björklund, der er talsmand for den fem fonde, erkender, at han har måttet svare på en række spørgsmål fra de danske skattemyndigheder.

Undersøgelserne har blotlagt så store summer, der er unddraget det danske skattevæsen, at SKAT nu vil udvide rutinen til næste år. Da TDC blev købt, var der transaktionsomkostninger for 3,9 milliarder kroner, men det er uvist, om disse er blandt dem, der ulovligt er trukket fra i skat.

Kilde: Jyllands-Posten