Skat indleder klapjagt på Ubers chauffører

Siden 2014 har flere end 2000 bilister, der samlet har tjent flere millioner kroner, kørt for Uber i Danmark.

Skat har hentet oplysninger om danske Uber-chauffører fra det hollandske skattevæsen og indleder jagt på dem, der har snydt med skatten. (Arkivfoto). Free/Colourbox Fold sammen
Læs mere

København. Skat har via Holland skaffet tal for 2000 bilister i Danmark, der menes at have tjent tilsammen 56 millioner kroner på at køre for samkørselstjenesten Uber. Nu vil myndigheden gå målrettet efter skattesnyderne.

Det skriver Politiken.

Ubers chauffører er ikke normale lønmodtagere ? de kører privat via Ubers app, og de skal derfor selv indberette, hvad de har tjent. Men nu har Skat modtaget oplysninger fra det hollandske skattevæsen.

»Vi er netop i gang med at få koblet de oplysninger, som vi har fået, med en klar identifikation af, hvem der så er tale om. Derefter skriver vi simpelthen til hver enkelt,« siger Per Jacobsen, der er underdirektør i Skat, til Ritzau.

Det er et omfattende arbejde, hvor Skat sammenholder tallene fra Holland med samtlige chaufførers selvangivelser fra 2014 og 2015.

Holland er hjemsted for Ubers internationale hovedselskab, og det er her, at alle oplysninger om kørsler i Europa samles.

Oplysningerne viser, at mere end 2000 danskere har kørt for Uber siden starten i efteråret 2014 ? med en samlet indtjening på 56 millioner kroner.

I Uber understreger Carl Edvard Endresen, der er chef i Danmark og Norge, over for Politiken, at Uber hele tiden har rådet sine chauffører til at indberette oplysningerne til Skat.

»Vi ønsker jo, at alle i Danmark betaler den skat, de skal,« siger han til avisen.

Det er endnu uklart, hvilket retligt efterspil der eventuelt vil være for chauffører, der har snydt med skatten. Men Per Jacobsen forklarer, at:

»Hvis man har udeholdt nogle indtægter, så kan vi efter en konkret vurdering sende det over til en særlig enhed, der vurderer, om man for eksempel også får en bøde oveni det unddragede skattebeløb,« siger han.

Den gennemsnitlige Uber-bilist kørte i 2015 for lidt over 2000 kroner om måneden. Men oplysningerne viser også, at 112 mennesker tjente mere end 100.000 kroner på at køre for Uber sidste år.

/ritzau/