Skat giver Kasi-Jesper en undskyldning

Skat fastholder sit krav til Jesper 'Kasi' Nielsen, men sender ham en ti sider lang undskyldning for måden, han og hans familie er blevet behandlet på.

Jesper 'Kasi' Nielsen fotograferet i 2012. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andreas Beck

'Betænkelig’, ‘kritisabel’, ‘ulovlig’, ‘helt utilstedelig’, ‘retssikkerhedsmæssig stærkt betænkelig’, og præget af ‘alvorlige retssikkerhedsmæssige problemer’.

Disse ord bruger direktør for Skats kontrolindsats Erling Andersen i en ti sider lang undskyldning til Jesper 'Kasi' Nielsen for sagsbehandlingen af hans sag. Skat fastholder dog millionkravet mod Kasi-familien.

Det skriver BT og Jyllands-Posten torsdag.

De to medier har tidligere beskrevet, hvordan Skat havde pranget med Kasi-Jesper om hans skattebetaling, truet ham med politianmeldelse og et skattesmæk af tredobbelt størrelse samt forsøgt at få ham til at forpligte sig til at ikke at klage over Skats afgørelse.

Jesper Nielsen siger til Jyllands-Posten, at han glad for Skats undskyldning, men han er stadig rasende over den behandling han har fået.

»Det ændrer ikke på, at jeg er blevet slagtet af Skat,« siger han.

Skat lægger sig da også fladt ned og betegner det forligsudspil, som de har givet smykke-rigmanden for et »ulovligt gunstigt tilbud«, som lagde et »utilbørligt pres« på smykkerigmanden.

»Det er efter min opfattelse retssikkerhedsmæssigt særdeles betænkeligt,« skriver Erling Andersen, som betegner truslen om politianmelde som »helt utilstedelig«. Skats krav om at Kasi-Jesper skulle frasige sig klageadgang beskrives som »ulovligt« og »kritisabelt«.

Jesper 'Kasi' Nielsen er dog ikke formildet af undskyldningen.

»Svaret var, som man kunne forvente. Det er tydeligt, at Skat har fået så mange tæsk i medierne, at det forsøger at gøre sig umage med at ramme en ordentlig tone. I første omgang kan man sige, at Erling Andersen giver os ret i mange af de ting, vi har klaget over. Men når det er sagt, så har Skat jo stadigvæk sat mig og min familie i en skruetvinge. Sagt på en anden måde: Skat laver en fejl. Undskylder den nu, men vil ikke rette den. Vores sag kører stadig, og Skat har stadigvæk lagt beslag på min formue,« siger han til BT.