Skat afslørede momsfusk hos Bagger i 2007

Allerede i slutningen af oktober 2007 - mere end et år før IT Factory-skandalen bliver offentligt kendt - afslører toldere hos Skat, at Stein Bagger som adm. direktør for IT Factory svindlede med momsrefusionerne.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Skats afgørelse, som dagbladet Børsen er bekendt med indholdet af, endte med at pålægge IT Factory at tilbagebetale 10 mio. kr. til Skat. Samtidig blev ledelsen gjort opmærksom på, at den kunne ifalde strafansvar for momssvig - hvilket kan straffes med bøde eller fængsel.

I et følgebrev til afgørelsen anføres det, at man »har sendt anmeldelse til Nordsjællands Politi for overtrædelse af Straffeloven vedrørende nogle af de forhold, der er omfattet af denne afgørelse.«

Kurator Boris Frederiksen er stødt på afgørelsen under sit oprydningsarbejde i konkursboet efter IT Factory.

»Der har været en momssag i størrelsen 10 mio. kr., som blev afgjort i 2007 og endte med, at IT Factory accepterede at tilbagebetale 10 mio. kr. Det var noget med fakturaer, som ikke helt var, hvad de udgav sig for at være. Det var ikke leasingaftaler, men nogle andre uregelmæssigheder,« siger kurator Boris Frederiksen.

Ifølge dagbladet Børsens oplysninger handlede sagen om fem-seks forhold. Blandt andet havde IT Factory, efter at selskabet gik konkurs, første gang købt en del af det tidligere selskabs debitormasse. I takt med at de tilgodehavender, man købte sig til, blev nedskrevet, krævede IT Factory den indbetalte moms på handlerne refunderet af Skat - hvilket i første omgang skete, skriver Børsen.