Skanska vil sælge sin danske entreprenørforretning

Den svenske entreprenørgigant Skanska sætter nu sin danske entreprenørforretning til salg.

Skanska vil i stedet udelukkende fokusere på projektudvikling i Danmark

”Vi har brugt de seneste to år på at fokusere og trimme Skanska Danmark, så vi i dag har en række lønsomme regioner og en forretning med et stort potentiale. Men ud fra et koncern-strategisk synspunkt må vi imidlertid også konstatere, at den danske forretningsenhed ikke kommer til at leve op til Skanskas målsætning om at være førende på de markeder, Skanska driver entreprenørvirksomhed i. Derfor tager man nu konsekvensen og sælger den danske entreprenørvirksomhed fra,” siger Skanska Danmarks administrerende direktør Jan-Gunnar Glave.

I foråret valgte ledelsen på baggrund af flere års utilfredsstillende resultater at tilpasse entreprenøraktiviteterne i Jylland og på Fyn til fordel for opgaver på egne udviklingsprojekter i hovedstadsregionen.

Entreprenørforretningen, Skanska Danmark, omsatte i 2006 for 3,3 milliarder kr.

Skanska beholder udviklingsselskaberne Skanska Øresund og Skanska Bolig samt Skanska Asfalt, og Skanska vil styrke satsningen på projektudvikling – ikke mindst i Øresundsregionen og på Sjælland

Den svenske Skanska-koncern er en af verdens førende entreprenørvirksomheder. Koncernen beskæftiger i dag 56.000 medarbejdere på udvalgte hjemmemarkeder i Europa, USA og Latinamerika. Omsætningen i 2006 var på 126 milliarder svenske kr.