Skandia jagter pensionskunder i Danmark

Det svenske pensionsselskab vil med direktør Charsten Christensen i spidsen jagte danske kunder.

Det svenske pensionsselskab vil med direktør Charsten Christensen i spidsen jagte danske kunder. Målet er 50 mia. kr. under forvaltningen inden 2018. Fold sammen
Læs mere
Foto: JAN JØRGENSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det svenske pensionsselskab vil med direktør Charsten Christensen i spidsen jagte danske kunder. Målet er 50 mia. kr. under forvaltningen inden 2018, skriver dagbladet Børsen.

Skandia er ledende på det svenske marked, men sidder kun på en lille del af det danske marked på trods af tocifret vækst siden 2012. Eksempelvis voksede præmieindbetalingen i første halvår 35 pct. til 4,1 mia. kr. i forhold til sidste år. Nu er planen at fortsætte vækstniveau frem mod 2018 ved at tiltrække kunder fra andre pensionsselskaber, særligt de små og mellemstore virksomheder.

- Vi skal tage kunder fra andre, bl.a. ved hjælp af en stærk distributionsmodel rettet mod små og mellemstore virksomheder, siger direktør Charsten Christensen.

Direktøren fortæller til Børsen, at flere mener, at 100 mia. kr. er minimumsgrænsen for at drive forsikringsselskab på det danske marked, men fordi Skandia holder sig til markedsrenteprodukter mener direktøren, at 50 mia. kr. er tilstrækkeligt, da kapitalkravene på dette område er lavere. På lang sigt er målet dog mere end 50 mia. kr.