Skandaleramte Toshiba beder om flere penge

Tre kreditorer i teknologigiganten menes at stå klar med penge til at sikre fremtiden oven på afsløringerne af pyntede regnskaber.

Toshiba kæmper med eftervirkningerne af afsløringen af oppumpede regnskaber. Arkivfoto: Toru Hanai, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: TORU HANAI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den skandaleramte, japanske teknologigigant Toshiba har bedt om nye milliardlån hos tre af sine långivere for at få styr på forretningen oven på den regnskabsskandale, som der nu ryddes op efter.

Toshiba har bedt om nye lån på 12-15 milliarder kroner fra Sumitomo Mitsui Banking Corp., Mizuho Bank og Sumitomo Mitsui Trust Bank, som ifølge finansavisen Nikkei menes at ville bevilge lånene allerede i denne måned.

Toshiba bekræfter at have været i kontakt med sine største kreditorer men vil ikke kommentere beløbsstørrelserne.

I september fik Toshiba lovning på 24 milliarder kroner.

Fyringsrunde og frasalg på vej

Toshiba forsøger at rydde op efter flere års regnskabsfusk, hvor selskabet siden 2009 har meldt om alt for høje indtægter. Over de syv år, hvor det skete, havde Toshiba meldt om et overskud, der var næsten ni milliarder kroner større, end det egentlig var.

Siden har Toshiba meldt en større fyringsrunde ud og vil nu sælge dele af virksomheden og dens fabrikker fra. Lige nu beskæftiger Toshiba omkring 200.000 ansatte inden for alt fra forbrugerelektronik til atomenergi. Det var Toshiba, som i 1985 sendte den første masseproducerede bærbare PC i handelen.

Toshibas aktiekurs er faldet med næsten 40 procent siden april 2015, da skandalen kom frem. I juli trådte topchefen, bestyrelsesformanden og seks andre højtstående medarbejdere fra.

Toshiba er stiftet i 1875.