Skandaleramt flyselskab i nyt PR-uvejr: Kæmpekanin omkommer på flyvetur

Det amerikanske flyselskab United Airlines kom alvorligt i vælten tidligere på måneden, da de overbookede et fly og efterfølgende på voldsom vis slæbte en mand ud af flyet. Nu er selskabet havnet i et nyt uvejr, da en udfordrer til titlen verdens største kanin omkom på en flyvetur.

Kaninen Simon er af racen Continental Giant, som menes at stamme fra racen kaldet Belgisk Kæmpe, som er vist på billedet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lucile Petit
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Simon var navnet på den 10 måneder gamle nu afdøde kanin og udfordrer til Guiness verdensrekord-titlen som verdens største. Kaninen døde nemlig i lastrummet af en Boeing 767 på en flyvetur fra London Heathrow til Chicago, meddeler The Sun. Simon havde fået ny ejer i USA, og var med sin længde på over 90 cm. spået til at være den næste arvtager til titlen som verdens største fra sin far, Darius, der målte 1,32 meter.

Før rejsen var Simon til dyrelægen, og ifølge avleren Anette Edwards var han i tip top stand før flyveturen. Da flyet landede fandt personalet ham dog død i sin kasse. En talsperson fra United Airlines siger ifølge The Mirror:

»Vi er meget kede af at modtage denne nyhed. Sikkerheden og trivslen for de dyr, som rejser med os, er af den højeste betydning for United Airlines og vores PetSafe team.«

Den præcise dødsårsag er stadig ukendt, og United Airlines kigger i øjeblikket nærmere på sagen.

Simons alt for tidlige bortgang kommer kun tre uger efter, en skandale ramte United Airlines, hvor personale på et fly var med til at tvinge en passager op af sit sæde og slæbe ham hen ad midtergangen i flyet, så han efterfølgende blødte ud af munden.

Efter episoden med tvangsfjernelsen af passageren faldt aktiekursen i United Airlines med næsten 5 pct. Det har selskabet dog stort set genvundet siden og er nu kun nede med 1,3 procent.