Skandale-advokatfirma bliver politianmeldt igen

Musikproducentforeningen Kopifon mistænker Johan Schlüter for fup med en faktura på 1,5 mio. kroner. Nu er politiet sat på sagen

Elton John til Universel Music Festival. Universel Music er et af de pladeselskaber, som Kopifon repræsenterer. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALBERTO MARTIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu en organisation har sluttet sig til flokken af mistænksomme tv- og filmproducenter, som har meldt det skandaleramte advokatfirma Johan Schlüter til politiet for mulig svindel med rettighedspenge for over 100 mio. kroner, skriver Jyllands-Posten.

I juli anmeldte en række tv- og filmproducenter advokatfirmaet til politiet, og nu melder musikbranchen i form af Kopifon sig ind i koret. Musikproducentforeningen modtager og fordeler rettighedspenge fra brug af musikvideoer på tv, salg af blanke cd'er og indtægter fra Copydan på vegne af musikproducenter som Sony Music, Universal og Artpeople.

Sagen drejer sig om 1,5 mio. kroner, og selv om det ikke er enorme summer for Kopifon, er det ingen måde noget, som formand, Jan Degner, vil se igennem fingre med.

»Vi får omkring 20 mio. kroner i Kopifon-regi om året, så procentuelt er det et stort beløb. Derudover vil vi rent principielt ikke acceptere, at man bare kan trylle vores penge væk,« siger han.

Det er Deloitte, der har undersøgt Johan Schlüters forvaltning af rettighedsmidler for Kopifon. Revisions- og rådgivningsfirmaet fandt ikke »fortløbende uoverensstemmelser«, men en aconto betaling fra 2011, som aldrig blev udlignet af de fakturaer, som advokatfirmaet efterfølgende udstedte på baggrund af faktisk udført arbejde.

Kopifon har uden held forsøgt at få en forklaring fra Johan Schlüter.