Skal DSBs musikbutik lukkes?

Transportministeren vil ikke have, at DSB sælger mobiltelefoni. Hvad med musik og film?

Transportminister Hans Christian Schmidt trak en streg i sandet, da han torsdag bad DSB om at droppe sit medvirken i DSB Talk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Transportminister Hans Christian Schmidt trak en streg i sandet, da han i går bad DSB om at droppe sit medvirken i DSB Talk.

"Vi skal huske på, at DSB er et statstøttet selskab med fire milliarder i ryggen. Vi skal koncentrere os om at tilbyde transport,” sagde ministeren til ComON.

Men DSB koncentrerer sig langt fra kun om togdrift. I snart et år har DSB tilbudt musik, film og lydbøger i downloadtjenesten DSB Underholdningsshop.

ComON har kigget i butikkens varesortiment. DSB er billigere end direkte konkurrenter som Gyldendal, YouSee og Apple. I nogle tilfælde ligger DSB's priser langt under rivalernes.

Læs også: Hvad kostede DSBs mobilfadæse?

YouSee udlejer for eksempel filmen The Road for 39 kroner. Hos DSB koster det samme produkt 20 kroner.

Begge bind af Blekingegadebanden som lydbog koster i alt 192 kroner hos DSB. Hos konkurrerende Gyldendal skal man have 499 kroner op af lommen for at købe samme produkt. En prisforskel på 308 kroner.

På samme måde koster sangen Morten af Simon Kvam og Peter Sommer 10 kroner i Apples iTunes Store. Den sælger DSB for 8,35 kroner.

Læs også: Elnettet skal gøres intelligent

DSB Underholdningsshop drives af Shop2download.com i Luxembourg. Det er altså ikke DSB, der ejer butikken. Statsbanerne stiller blot deres varemærke til rådighed og aflønnes for brugernes køb. Altså præcis samme model som ligger til grund for DSB Talk.

ComON spurgte torsdag formiddag trafikminister Hans Christian Schmidt (V), om opdelingen mellem privat og offentlige myndigheder også skal gælde tilbud som DSB Underholdningsshop. ComON har ikke fået svar fra ministeren og er ikke blevet stillet et svar i udsigt af ministerens pressesekretariat.