Skakos ordreindgang faldt markant i årets første kvartal

Det faaborgensiske industriselskab Skako viste røde tal på bundlinjen, da selskabet aflagde regnskab for årets første kvartal torsdag eftermiddag.

Foto: BRENDAN MCDERMID.
Læs mere
Fold sammen

Omsætningen faldt mærkbart fra 96,9 mio. kr. året før til 70,2 mio. kr. i indeværende regnskabsårs første kvartal. Det er også bemærket af selskabets bestyrelsesformand i regnskabet.

- Lavere ordrebeholdning ved indgangen til året har påvirket første kvartals omsætning og resultat, men ordreindgangen for resten af 2015 følger planen, udtaler bestyrelsesformand Kaare Vagner. Derfor fastholder Skako også forventningen om et resultat før skat i niveauet 10-15 mio. kr. for hele året.

Kigger man i tallene er det også tydeligt, at ordreindgangen var markant lavere i første kvartal end samme periode året før. Ordreindgangen faldt således til 88,1 mio. kr. mod 143,9 mio. kr. året før.Det var især i Vibration-divisionen, at ordreindgagen faldt drastisk. Her var ordreindgangen 35 mio. kr. mod 108,2 mio. kr. året før. Det er en tilbagegang på hele 67,7 pct. i forhold til samme periode året før, som dog var positivt påvirket af en ordre i Marokko.
Til gengæld var der fremgang at spore i Concrete-divisionen, som oplevede en fremgang i ordreindgangen til 54,5 mio. kr. i kvartalet mod 35,2 mio. kr. året før. Det var dog stadig ikke nok til at ændre på, at der overordnet var tilbagegang for selskabet i årets første kvartal.
Selskabet skriver dog i regnskabet, at der "på markederne generelt er pæn aktivitet i andet kvartal 2015. Dette mærkes specielt i England og USA, hvor salgsindsatsen er intensiveret."

Den negative udvikling i omsætningen kunne også aflæses direkte i resultatet af dn primære drift, EBIT, som viste et underskud, der var vokset til minus 3,7 mio. kr. i kvartalet mod minus 1,1 mio. kr. i samme periode året før.
Samlet blev nettoresultatet for årets første kvartal et minus på 3,9 mio. kr. mod et minus på 2,3 mio. kr. i samme periode året før.

De røde tal på bundlinjen ser dog ikke ud til at have effekt på aktien i torsdagens handel, hvor den stiger med 1,9 pct. til 26,50 kr.