Skako-division lukker ned og fyrer alle i Frankrig

Skako lukker for sin produktion af udstyr til cementfabrikker i Frankrig.

»Vi vil nu tage et stort skridt i vores ambitiøse plan om at øge vores indtjeningsmarginer ved at opnå væsentlige omkostningsbesparelser og samtidig understøtte vores fremtidige vækst,« udtaler bestyrelsesformand Jens Wittrup Willumsen i meddelelsen. Fold sammen
Læs mere

Skako Concrete-divisionen vil i stedet satse på at være "asset-light" ved at købe komponenter fra samarbejdspartnere i andre lande i Europa med lavere omkostninger og derefter samle og kvalitetssteste dem i Danmark.

Det koster 25 mio. kr. i omstruktureringsomkostninger, som ventes at betale sig tilbage med minimum 6 mio. kr. om året fra 2018 og fremefter.

Det oplyser Skako fredag i en meddelelse.

De 25 mio. kr. går blandt andet til fratrædelsesaftaler med de berørte ansatte på fabrikken i Lille i Frankrig, som var Skako Concretes eneste produktionsfacilitet. Derudover er der nedskrivninger på bygninger og udstyr.

»Vi vil nu tage et stort skridt i vores ambitiøse plan om at øge vores indtjeningsmarginer ved at opnå væsentlige omkostningsbesparelser og samtidig understøtte vores fremtidige vækst,« udtaler bestyrelsesformand Jens Wittrup Willumsen i meddelelsen.

Skako Concrete vil dog fortsat have salgs- og servicepersonale i Frankrig, og udstyret sælges til de samme markeder som før.

Fabrikken sættes nu til salg og er bogført til en samlet værdi på 32,6 mio. kr. i regnskabet. Den ventes solgt inden for 12 måneder.

Skakos anden division, Vibration, bliver ikke berørt af omstruktureringen.

Som følge af omstruktureringen opdaterer Skako sine forventninger til 2017.

Den fynske koncern ser fortsat et resultat af primær drift på 17,5-22,5 mio. kr., men forventningen er nu eksklusiv de særlige poster på omkring 25 mio. kr.

På grund af besparelserne fra omstruktureringen venter Skako desuden at levere et højere resultat af primær drift - før særlige poster - i 2018 end i 2017, skriver selskabet.

For årets første ni måneder leverede Skako et driftsresultat på EBIT-niveau på 14,0 mio. kr. Resten af tallene for tredje kvartal afsløres i kvartalsregnskabet 31. oktober.