Skako cementerer overskuddet

Skako, der producerer materiel til fremstilling af betonelementer, er gået ud af tredje kvartal med en positivt resultatet, og bevæger sig dermed i retning af, at kunne opfylde sin guidance for hele året.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I tredje kvartal øgede Skako omsætningen til 89,4 mio. kr. fra 76,2 mio. kr., mens resultatet af den primære drift blev hævet til 5,6 mio. kr. fra 3,0 mio. kr. Kvartalets resultat endte på 3,1 mio. kr. mod et underskud på 4,9 mio. kr. i samme periode 2011, hvilket dog var hæmmet af et tab på "ophørende aktiviteter" på 6,6 mio. kr.

Skako fastholder forventningerne til et resultat for hele året på 10-20 mio. kr. I årets første ni måneder er resultatet af den primære drift på 12,1 mio. kr.

- Omsætningen de tre første kvartaler udviser en pæn stigning på 26 pct. i forhold til sidste år, hvilket er i overensstemmelse med den store ordreindgangsstigning, Skako oplevede i første halvdel af 2012. Ordreindgang i Vesteuropa har været stagnerende i tredje kvartal, hvorimod ordrer fra USA og nye markeder i Afrika har været i fremgang, skriver administrerende direktør Lars Bugge i regnskabet.

/ritzau/FINANS