Skærpet tilsyn med ulykkesramt metrobyggeri

Metrobyggeriet er ramt af for mange ulykker blandt håndværkerne, erkender Metroselskabet, der nu skærper tilsynet med byggepladserne.

Selskabet bag metroen nu har følt sig nødsaget til at intensivere tilsynet med byggepladserne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Metroselskabet erkender, at på trods af flere sikkerhedskampagner og kurser for bygningsarbejderne ligger antallet af arbejdsulykker fortsat væsentligt højere end på flertallet af andre byggepladser. Metroselskabets byggepladser har blandt andet været ramt af klemte fingre, ryg- og snubleskader og en enkelt brækket skulder og det betyder, at selskabet bag metroen nu har følt sig nødsaget til at intensivere tilsynet med byggepladserne.

»Vi har desværre konstateret, at vi på trods af diverse initiativer har en højere ulykkesfrekvens end landsgennemsnittet, som vores målsætning ellers er at ligge under. Så derfor skal den nuværende ulykkesfrekvens bringes ned,« siger chef for arbejdsmiljø på Cityringen i Metroselskabet Susanne Brendstrup.

Metroselskabet har valgt at sætte flere folk til at føre direkte tilsyn på byggepladserne, så man kan bringe ulykkestallet, der i øjeblikket ligger på 29,8 ulykker per en million arbejdstimer, ned under landsgennemsnittet, der i 2012 var 21,8 ulykker per en million arbejdstimer.

Metroselskabet oplyser, at ingen af arbejdsulykkerne har været invaliderende for de ramte bygningsarbejdere.