Skaderne efter sommerens regn er peanuts

Udgifterne efter de sidste par ugers kraftige regn løber op i cirka 50 mio. kr., vurderer Forsikring og Pension. Det 260 gange mindre end stormen i 1999.

En storm i et glas vand. Sådan kan den megen snak om skadesituationen efter de sidste par ugers skybrud beskrives, hvis man tager de historiske briller på. Den kraftige regn i august sidste år og stormene i januar 2005 og december 1999, var langt værre, oplyser konsulent Christian Skødt fra brancheorganisationen Forsikring og Pension.

Han vurderer, at de sidste par ugers kraftige regn kommer til at koste omkring 50 millioner kroner. Det er langt mindre end regnvejret i august sidste år, der efterlod sig skader for 175 millioner kroner, og peanuts i forhold til stormene i januar 2005 og december 1999. De kostede henholdsvis fire og 13 milliarder kroner.

Christian Skødt tror ikke, at selskaberne er interesseret i at sende regningen for skaderne videre til de kommuner, der ikke har vedligeholdt deres kloakker tilstrækkeligt. Det vil kræve, at selskaberne kan bevise, at oversvømmelserne skyldes kloakkerne fremfor regnen, og det kan blive svært, vurderer Christan Skødt.

/ritzau/