Skaberne af Mobilepay vil hjælpe dig med at teste din sæd

Danske mænd kan allerede nu gå ind og forudbestille udstyr til at teste sædkvaliteten hjemmefra. Den nystartede virksomhed Exseed Health er gået sammen med Mobilepays udviklere om et fertilitetsprodukt til mænd.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mænd kan se frem til at kunne teste deres sædkvalitet hjemmefra, skriver Børsen i dag. En analyse viser, at vestlige mænds sædkvalitet er dykket med 50 pct. gennem de sidste 40 år. Den nystartede virksomhed Exseed Health har nu opfundet et test-kit, som ved hjælp af en almindelig smartphone kan måle sædkvaliteten hos den moderne mand med stor nøjagtighed.

Exseed Health hører under Trifork, som er udvikleren af Mobilepay, der ejer 49 pct. af selskabet. Resten sidder virksomhedens stiftere på.

Det simple udstyr består af et sæt med fem testplader og en enhed med en mikroskopisk linse. Pladerne dyppes i sædprøven og placeres i mikroskopenheden. Linsen placeres foran mobilens kamera, hvor man så gennem kameraets app kan forstørre prøven indtil 200 gange.

Opfinderen af det det bekvemme hjemmeudstyr, som kan købers for under 1000 kr. er forskeren Emil Andersen, og det er Morten Ulsted, som tidligere har arbejdet for Novo Nordisk, der står for ledelsen af firmaet.

»Markedet for fertilitetsservices er på næsten 40 mia. dollar årligt, men næsten alt er fokuseret på kvinder, der er næsten intet målrettet mænd på trods af at i omtrent 40 pct. af tilfældene, så er det mandlige faktorer, der gør, at parret ikke opnår graviditet,« siger Morten Ulsted til Børsen.

Ambitionen er at sælge for over 200 mio. kroner på de næste tre år, og i første omgang sigter Exseed Health efter at få produktet ud til Nordeuropa, Vesteuropa, USA og Canada.