Skaberen af Snapchat tjener næsten en halv million kroner i timen

Grundlæggeren af Snapchat, Evan Spiegel, spås til at blive den bedst lønnede topchef i 2017. Det skyldes en stigning i værdien af den bonus, han modtog, da det sociale medies ejer, Snap, sidste år blev børsnoteret.

Stifteren af Snapchat, Evan Spiegel (i midten), spås til at blive den bedst lønnede topchef i 2017, efter, at han har tildelt sig en voldsom stor aktiebonus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Drew Angerer
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

637 millioner dollars. I danske kroner og ører 3.863.850.900. Så høj var værdien af de aktier, Snapchat-grundlægger Evan Spiegel modtog i marts sidste år, da den digitale billeddelings-tjenestes ejer, Snap, blev børsnoteret.

Siden da er værdien af aktierne steget, og det får nu research-firmaet Equilar, som registrerer cheflønninger, til at betegne den 27-årige Spiegel som den bedst-lønnede topchef i 2017, efter deres årsrapport kom i går, torsdag.»Det er meget sjældent, vi ser så stor en bonus,” siger Dan Mareed, direktør for Equilars kommunikation, til Financial Times. »Jeg ville blive overrasket, hvis vi ser en, der er større.«

Equilar fremhæver, at Spiegels løn til sammenligning overstiger den bonus, som Tim Cook fik, da han overtog stillingen som Apples topchef efter Steve Jobs i 2011.

Værdifald på 7,8 millarder

Det betyder, at Spiegel i hver af døgnets 24 timer kan inkassere 441.771 danske kroner. Dagligt løber det op i 10.602.511 millioner kroner. Og årligt 3.869.916.600 kroner.

Det har fået Spiegel til at sætte sin almindelige årsløn ned fra 3.032.850 kr. til 6 kr. – svarende til 1 dollar. Andre tech-bosser har gjort det samme, for eksempel Facebooks Mark Zuckerberg.

Ved årsskiftet havde Snapchat 187 millioner daglige brugere, hvoraf de 60 millioner bruger tjenesten i Europa, der hos Snapchat også tæller Rusland og Tyrkiet. Den gennemsnitlige indtjening pr. bruger var på 1,53 dollars, i Europa kun 0,66 dollars, hvilket dog stadig er mere end dobbelt så meget som for et år siden. Indtjeningen sker via annoncer.

Senest har Snapchat modtaget en del kritik af et opdateret design af appen, blandt andet af reality-stjernen Kylie Jenner. I et tweet gav hun udtryk for sin utilfredshed, hvilket fik Snapchats værdi til at falde med 7,8 milliarder.