Sjælsø-konkurs forudset af pensionskasser

Fredagens konkurs i Sjælsø Gruppen gør ondt på både aktionærer og banker, men pensionskasserne PKA, Pensam og Topdanmark, der har investeret 1,5 mia. kr. til sammen, klarer sig uden tab.

Sjælsø Gruppen Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De tre havde nemlig forudset problemer i selskabet og sikrede sig derfor mod konkursen på forhånd. Deres investeringer går uden om Sjælsø Gruppen A/S og i stedet direkte i et datterselskab, der afskærer pengene fra moderselskabets konkurs. Det skriver Børsen.

»Vi var jo klar over, at situationen kunne opstå, så vi sikrede os, at i fald det uheldige skulle ske, så var vores projekt kapslet ind,« siger Nikolaj Stampe, som er ejendomschef i PKA, til Børsen.

PKA er sammen med Topdanmark investor i et Sjælsø-projekt på Margretheholmen i København. Både dette samt det projekt på Teglholmen i Sydhavnen i København, som Pensam har investeret i, fortsætter på trods af konkursen og ventes færdiggjort i sommeren 2014.

Pensionskassen PKA forventer et godt afkast på sin investering og Benny Buchardt Andersen, der er investeringschef i Pensam, fortæller ligeledes over for avisen, at man forventer en fin gevinst på grund af det gode københavnske boligmarked.