Sjælsø-konkurs forudset af pensionskasser

Fredagens konkurs i Sjælsø Gruppen gør ondt på både aktionærer og banker, men pensionskasserne PKA, Pensam og Topdanmark, der har investeret 1,5 mia. kr. til sammen, klarer sig uden tab.

Foto: Jonas Skovbjerg Fogh. Sjælsø Gruppen
Læs mere
Fold sammen

De tre havde nemlig forudset problemer i selskabet og sikrede sig derfor mod konkursen på forhånd. Deres investeringer går uden om Sjælsø Gruppen A/S og i stedet direkte i et datterselskab, der afskærer pengene fra moderselskabets konkurs. Det skriver Børsen.

»Vi var jo klar over, at situationen kunne opstå, så vi sikrede os, at i fald det uheldige skulle ske, så var vores projekt kapslet ind,« siger Nikolaj Stampe, som er ejendomschef i PKA, til Børsen.

PKA er sammen med Topdanmark investor i et Sjælsø-projekt på Margretheholmen i København. Både dette samt det projekt på Teglholmen i Sydhavnen i København, som Pensam har investeret i, fortsætter på trods af konkursen og ventes færdiggjort i sommeren 2014.

Pensionskassen PKA forventer et godt afkast på sin investering og Benny Buchardt Andersen, der er investeringschef i Pensam, fortæller ligeledes over for avisen, at man forventer en fin gevinst på grund af det gode københavnske boligmarked.