Sjælsø-brødre tjener millioner på pakhus-salg til ejendomskæmpe

Et af landets største ejendomsselskaber har købt flere kontorbygninger af de to Rønje-brødre, som grundlagde Sjælsø. Brødrene tjener ifølge medie 200 millioner på handlen.

Pakhus 12 Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Landets største børsnoterede ejendomsselskab, Jeudan, har forøget sin milliardportefølje af københavnske kontorer ved at købe flere bygninger på Dampfærgevej på Østerbro.

Handlen på samlet 13.000 kvadratmeter omfatter to ombyggede pakhuse, Pakhus 11 og Pakhus 12 - sidstnævnte har Bygningsstyrelsen, A.P. Møller Mærsk og gourmetrestauranten M/S Amerika på lejerlisten. Med i handlen er to andre bygninger på Dampfærgevej, og samlet løber transaktionen ifølge Berlingskes oplysninger op i 428 millioner kroner.

Sælgeren er selskabet Kongeegen, som er grundlagt af de to Sjælsø-stiftere, brødrene Ib Henrik og Torben Rønje. Ifølge nyhedstjenesten Finans opnår de to brødre en gevinst på "over 200 millioner kroner."

»Netop disse ejendomme havde min bror og jeg egentlig tænkt som en del af vores pensionsopsparing, men da muligheden opstod for at sælge bygningerne samlet og til en rigtig god køber, valgte vi at slå til,« udtaler Ib Henrik Rønje i en pressemeddelelse

Rønje-brødrenes Kongeegen-selskab har også andre jern i ilden. ikke mindst det store Henriksholm-boligprojekt på Vedbæk-arealer, der tidligere husede Forsvarskommandoen. Det projekt, med både palæ-lignende villaer, rækkehuse og lejligheder - kunne Berlingskes læsere se omtalt tilbage i sommeren 2012.

Se billedserie fra Henriksholm-projektet

De nye bygninger passer ifølge administrerende direktør Per W. Hallgren godt ind i Jeudans cirka 18 milliarder kroner store portefølje af ejendomme, som allerede omfatter bygninger på Dampfærgevej - tæt på Østerport Station og den kommende Nordhavnsmetro.

Handlen var formidlet af erhvervsmægleren Colliers International.