Sjælsø-brødre lever på bankernes nåde

Store dele af egenkapitalen er væk i det engang særdeles velpolstrede SG Nord Holding, der for 50 procents vedkommende ejes af stifterne og hovedaktionærerne i Sjælsø Gruppen, brødrene Torben og Ib Henrik Rønje.

Læs mere
Fold sammen
Enorme kursskred i Sjælsø-aktien har udhulet værdierne, og kun aktionærernes og finansieringskildernes velvilje holder i dag hånden over SG Nord. Det fremgår af den netop offentliggjorte årsrapport, hvor egenkapitalen er skrumpet til 180 mio. kr. mod 603 mio. kr. sidste år, skriver dagbladet Børsen fredag.

I 2008 er resultatet nedskrevet med 475 mio. kr., mens der i 2007 blev nedskrevet med 545 mio. kr. Begge beløb relaterer sig til aktiebeholdningen i Sjælsø Gruppen.´

Ledelsen betegner resultatet som utilfredsstillende, og SG Nords manøvredygtighed er i dag reelt lagt i hænderne på tre banker: De to tyske HSH Nord Bank, Aareal Bank og den reelt nationaliserede islandske bank Straumur.

»Såvel Sjælsø Gruppen som SG Nord Holding er finansielt pressede. SG Nord Holding er i problemer fordi selskabet har lånt næsten 500 mio. kr., som der skal betales renter af. Hidtil har rentebetalingerne på 25-35 mio. kr. om året været finansieret via udbyttebetalinger fra Sjælsø Gruppen. Dette er ikke længere muligt,« påpeger Michael West Hybholt der er aktieanalysechef i Nordea Market.

Der lægges op til en betydelig kapitaltilførelse som en nødvendighed, for at selskabet kan køre videre. Det er ledelsen overbevist om falder på plads i løbet af en måned.»Konkursmuligheden ligger ikke i situationen. Alle er med og har en fælles interesse i at bevare værdierne,« siger SG Nord Holdings adm. direktør Torben Rønje til Børsen.