Sjællandsk avisfusion i støbeskeen

En avisfusion mellem Sjællandske Medier og Udgiverselskabet Dagbladet kan være på vej. Lige nu undersøges det, om der er hold i økonomien.

Chefredaktør og administrerende direktør på Dagbladet Torben Dalby Larsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Det siger chefredaktør og administrerende direktør på Dagbladet Torben Dalby Larsen til Ritzau.

- Udgiverselskabet Dagbladet er i sig selv en fusion, og derfor er vi åbne over for yderligere fusioner. Det, der foregår lige i øjeblikket, er en række undersøgelser af, hvorvidt der kan skabes et forsvarligt økonomisk grundlag for den fusion, der her tales om, siger Torben Dalby Larsen.

Bestyrelsesformanden for Sjællandske Medier, Flemming Jørgensen, siger til P4 Sjælland, at han arbejder intenst for, at en fusion denne gang sker - til at starte med via en fælles administration.

- Aviserne vil stadig hedde det samme, og det redaktionelle indhold vil der ikke ændres på, siger Flemming Jørgensen.

Det er ikke første gang, de to medier har forsøgt at slå spalterne sammen.

- Der har været forhandlet mellem de to huse jævnligt de sidste 20-25 år. Det, der udløser den aktuelle situation, er tilstanden på mediemarkedet lige nu, siger Torben Dalby Larsen.

Udgiverselskabet Dagbladet består af Dagbladet Køge, Dagbladet Roskilde, Dagbladet Ringsted, Frederiksborg Amts Avis. Derudover har de to rotationstrykkerier - et i Ringsted og et i Vordingborg, 13 online-tjenester samt distribution af dagblade, ugeaviser og tryksager på Midtsjælland, Østsjælland og Sydsjælland. Dagbladet fik sidste år et overskud 10,8 millioner kroner.

Sjællandske Medier er en fusion af Sjællands Tidende og Næstved Tidende, der udgiver dagbladet Sjællandske, distriktsblade samt ejer radio- og tv-stationer. Selskabet havde sidste år et overskud på 4,7 millioner kroner.

Bliver fusionen til noget, vil de øvrige aviser på Sjælland udgøres af Holbæk Amt Venstreblad.

RB-Børsen.