Sjælland: Mountain Top

Seks regioner, seks vindere. Alle som én imponerer de regionale vindervirksomheder i virksomhedsdysten Entrepreneur of the Year.

EY Entrepreneur of the Year i Bella Center. Vinderne af region Sjælland. Midt i billedet ses dir. Marie-Louise Bjerg og stifter Lars Bjerg. Den 24. november 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis du tror, at bilindustrien er stendød i Danmark, så tro om igen. I Frederikssund ligger virksomheden Mountain Top A/S, og den er en international spiller inden for sit felt.

Mountain Top producerer ladudstyr til biltypen pickup-trucks. Det gør den med så stor succes, at den nu har gjort sig fortjent til den sjællandske regionspris i Entrepreneur of the Year. Bilproducenternes image er i høj grad hægtet op på kvalitet, og det skal udstyrsleverandørerne matche, hvis de skal have en chance for at indgå i bilsælgernes udstyrskataloger. Siden 1995 har Mountain Top arbejdet hårdt på lige netop det.

Her etablerede ejeren Lars Bjerg virksomheden under det sigende navn Bjerg Top, men da markedet hurtigt viste sig at ligge næsten udelukkende i udlandet, blev det ændret til det engelskklingende Mountain Top.

Lars Bjergs hustru, Marie-Louise Bjerg, er i dag adm. direktør for virksomheden, som i seneste regnskabsperiode kunne fremvise en bruttoavance på 83 mio. kr. og en bundlinje på 31 mio. kr. Hun fremhæver samarbejdet med bilproducenterne som et af nøglerne til Mountain Top og dens ca. 60 ansattes succes.

»Vi samarbejder med mastodontkoncerner, der ikke bare har krav og retningslinjer, som man skal leve 100 procent op til. Vi skal også udvikle os i den retning, de vil have. Vores berettigelse er at lave nye produkter, der giver merværdi til bilerne, og som ikke kompromitterer kvaliteten. Det kan vi heldigvis gøre på grund af, at vi har dygtige medarbejdere, der er parat til at udvikle sig og hele tiden gøre det bedre,« siger Marie-Louise Bjerg.

Her er de øvrige regionale vindervirksomheder: