Sjællænderne er vilde med varebiler

Boom. Antallet af varebiler i Danmark har de seneste fire år oplevet en eksplosiv vækst. Sjællænderne finder de store køretøjer mest interessante.

Det er populært for de sjællandske pendlere at sætte sig ind i en varebil, når morgentrafikken skal forceres eller varerne bringes hjem.

Danmarks Statistik har kortlagt brugen af varebiler i Danmark og det tegner et klart billede af at de store køretøjer dominerer landevejene på Sjælland. I 12 sjællandske kommuner – de fleste i pendlerringen omkring København – er der fra 36-53 varebiler per 1.000 familier. I resten af landet er det kun nogle få kommuner omkring Århus, der kommer bare i nærheden af så stor en andel.

Men det er dog ikke kun Sjællænderne som tiltrækkes af at side højt til vejs på vejene. For antallet af varebiler er steget eksplosivt de seneste fire år. I 2002 var der således 353.610 varebiler og i 2006 hele 459.082 køretøjer. Det er en stigning på hele 29 procent, hvilket er markant mere end den generelle udvikling for køretøjer i Danmark, der ligger på 13 procent i samme periode.