Sitecore halverer prisen til kommuner efter open source-pres

Truslen fra open source-CMS’er som Drupal, Joomla og Umbraco får nu Sitecore til at halvere prisen for de kommunale kunder - men kun resten af året.

Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Interessen for at vælge et gratis open source-CMS som Drupal, Joomla eller Umbraco er steget blandt landets 98 kommuner. Det skriver Version2.

Og det får nu Sitecore, der stadig er den klart største leverandør af CMS til kommunerne, til at justere prisen. Fremover vil prisen for en kommunal licens blive halveret for langt de fleste kommunale kunder.

»Vi kan godt se, at vi bliver udfordret mere konkurrencemæssigt end tidligere, fordi man ser mere på open source end før. Og det er klart, at det må vi reagere på, også i forhold til pris. Vi ændrer derfor vores prisstruktur til kommunerne,« siger Jesper Lykkegaard Haliday, marketingschef hos Sitecore.

I dag har Sitecore over en tredjedel af de danske kommuner som kunder, og de betaler for Sitecore-licensen ud fra hvor mange indbyggere, der er i kommunen. Det vil der ikke blive lavet om på, men selve prisen pr. indbygger vil blive halveret, lyder meldingen.

Dog kun i en periode, for den halverede pris er ikke tænkt som et permanent tiltag.

»Indtil videre betragter vi prisjusteringerne som en del af en kampagne, som vi regner med kører resten af 2012,« siger Jesper Lykkegaard Halliday.

Sitecore har tidligere talt for, at man får nogle de fordele, som kommunerne håber at få med open source, ved at vælge Sitecore, nemlig samarbejdet om specialudviklede moduler, som så kan deles.

Med et så solidt tag i det kommunale marked er der nemlig allerede meget kode og mange erfaringer at dele, har Sitecore tidligere sagt til Version2. Det sker bare hos leverandørerne, ikke kunderne imellem.

Omvendt mener Sitecore ikke at argumentet om en billigere løsning med open source holder, bare fordi man ikke skal betale licens for CMS’et. I det samlede billede er for eksempel 200.000 kroner til en Sitecore-licens pebernødder, lyder argumentet.

»Vi kunne sagtens vælge at bibeholde vores normale priser, for vi har mange argumenter for, hvorfor licensprisen ikke er afgørende i det store billede. Men nogle gange må vi vurdere, om vi skal justere priserne i forhold til konkurrencen, og det har vi så valgt at gøre her, « siger Jesper Lykkegaard Halliday.

Ti kommuner vil have open source

I øjeblikket kigger mindst ti kommuner på et open source-CMS til webside og i flere tilfælde også intranet.

For eksempel har man i København valgt at skifte kommunens meget omfangsrige intranet til Drupal de kommende år, mens Ikast-Brande får ny Umbraco-webside for blot 600.000 kroner i alt. Kolding har valgt Joomla til at drive hjemmesiden, og hos Egedal Kommune har man kastet sig over Umbraco, der ligesom Sitecore er .Net-baseret og dansk, men altså er open source.