Singapore Airlines planlægger verdens længste flyrute

For de fleste lyder 19 timers direkte flyvetur som et mareridt, men forretningsfolk kræver verdens rute genåbnet.

Foto: VIVEK PRAKASH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For mange lyder det som et mareridt, men da Singpore Airlines lukkede deres direkte rute mellem Singapore og New York i 2013, var reaktionen alt andet end positiv blandt de mange forretningsrejsende, der nu var tvunget til stop i eksempelvis Hong Kong eller Tokyo på vejen mellem de to finansbyer.

Men nu er ruten på vej tilbage. Singapore Airlines annoncerede tirsdag, at man i 2018 vil genåbne ruten, der med sine over 19 timers direkte flyvetur er verdens længste flyrute.

Lige nu er verdens længste flyrute Emirates rute mellem Dubai og Panama, der er godt 13.800 kilometer lang og tager godt 17 timer.

»Vores kunder har bedt os om at genåbne direkte ruter mellem Singapore og USA, og vi er glade for at Airbus kunne tilbyde os det rette fly til at gøre det på en kommercielt bæredygtig måde,« lyder det fra Singapore Airlines' adm. direktør Goh Choon Phong i en pressemeddelelse.

Tidligere fløj flyselskabet med Airbus A340-500-fly på ruten, men de er nu sendt på pension. Singapore Airlines har dog indgået en aftale med Airbus om at være første kunde der modtager et nyt Airbus A350-900 Ultra Long Range.

De gamle fly var tungere og mindre brændstofeffektive, og var derfor ikke rentable på ruten. De nye fly er bygget primært af lette kompositmaterialer og har en langt bedre brændstoføkonomi. Desuden er prisen på flybrændstof markant billigere nu end i 2013.

Singapore Airlines åbner ruten til New York i 2018 og genåbner samtidig også den direkte rute mellem Singapore og Los Angeles. Flere amerikanske destinationer er samtidig i spil.