Singapore Airlines dropper Virgin-ejerskab

Singapore Airlines forhandler om salg af flyselskabets ejerandel på 49 pct. af Virgin Atlantic.

Et fly fra Virgin Atlantic på vej til landing i Heathrow i London, og netop selskabets start- og landingstider i Europas travleste lufthavn er mange penge værd. Fold sammen
Læs mere
Foto: LUKE MACGREGOR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Bloomberg News og henviser til kilder tæt på forhandlingerne. Samtidig oplyses det, at amerikanske Delta Airlines er blandt de interesserede købere.

Singapore Airlines kommenterer oplysningerne i en pressemeddelelse, hvori det hedder, at forhandlingerne med "interesserede parter" ikke nødvendigvis resulterer i et salg.

Deltas partner Air-France KLM bliver også nævnt som interesseret i dele af Virgin Atlantic. Den britiske finanskomet Richard Branson kontrollerer de resterende 51 pct. af Virgin.

Ifølge forlydender er det er stigende brændstofpriser og øget konkurrence fra British Airways i Europas største lufthavn London Heathrow, der er baggrunden for forhandlingerne.

Et salg vil give Delta øget adgang til Heathrow og derigennem få fingre i mere af den lukrative transatlantiske business-class trafik.

- Virgin Atlantic har nogle interessante "slots" i Heathrow, og "slots" er en meget knap ressource i Storbritannien, lyder det fra luftfartsanalytiker Arnaud Bouchet fra BNP Paribas i Singapore til nyhedsbureauet.

"Slots" er de fastlagte start- og landingstilladelser i lufthavnen.

Delta, Virgin og Air France-KLM afviser at kommentere forlydenderne.