Simcorp sikrer tykkeste ordrebog nogensinde efter første halvår

Softwareselskabet Simcorp leverede pæne resultater i andet kvartal, hvor driften dog faldt tilbage trods en mindre fremgang i salget.

Simcorp Hovedsæde. Fold sammen
Læs mere
Foto: AndersZ

Til gengæld kan selskabet notere sig sin tykkeste ordrebog nogensinde.

Simcorp omsatte for 68,5 mio. euro i andet kvartal mod 68,0 mio. euro på den post et år tidligere, mens driftsresultatet (EBIT) blev 13,7 mio. euro - et fald fra 16,7 mio. euro i andet kvartal sidste år.

På bundlinjen gav det et nettooverskud på 10,1 mio. euro mod 12,6 mio. euro i andet kvartal 2015.

Andet kvartal bød samtidig på en ordreindgang på 13,9 mio. euro mod 17,9 mio. euro i andet kvartal, og ved udgangen af juni var Simcorps ordrebog på 32,4 mio. euro mod 29,2 mio. euro ved udgangen af andet kvartal sidste år. Dermed er der umiddelbart masser af ordrer at lukrere på i andet halvår.

I første halvår var ordreindgangen 24,8 mio. euro samlet set.

»Med en tilfredsstillende ordreindgang i første halvår - på linje med forventningerne - er vores ordrebog nu på det højeste niveau nogensinde. Den underliggende forretningsaktivitet på vores markeder forbliver høj,« siger Klaus Holse, der er administrerende direktør hos Simcorp, i regnskabet.

Den største modvind på Simcorps cykelsti var valutaeffekter i andet kvartal. Og det vil også ramme resultaterne i hele regnskabsåret en smule.

Selskabet fastholder ganske vist forventningerne til 2016, men det er udtrykt i lokal valuta. Valutaeffekter ventes nu at få en lille negativ indvirkning.

Simcorp venter fortsat en omsætningsvækst på 3-8 pct. målt i lokal valuta og en overskudsgrad (EBIT-margin) på 21-24 pct. i lokal valuta.

Baseret på valutakurserne ved udgangen af juli venter Simcorp således en negativ indflydelse fra valutakurssvingninger på hele årets omsætningsvækst på omkring 2 pct. og en negativ indflydelse på EBIT-marginen på omkring 0,2 pct.

Tidligere var der ventet en uændret effekt fra valutakurser.