Simcorp opjusterer og oppræciserer sine forventninger til 2016

Simcorp opjusterer og oppræciserer sine forventninger til 2016, efter at selskabet har hevet en licensaftale med en ny nordamerikansk kunde i land.

Simcorp opjusterer og oppræciserer sine forventninger til 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: AndersZ

Omsætningsvæksten målt i lokal valuta ventes nu at ligge mellem 5 og 10 pct. mod tidligere mellem 3 og 8 pct., skriver selskabet, der leverer it-løsninger til kapitalforvaltere, i en meddelelse til fondsbørsen.

Bunden på overskudsgraden, EBIT-marginen, målt i lokal valuta bliver samtidig løftet, så den nu ventes mellem 22 og 24 pct. Tidligere var forventningen at lande mellem 21 og 24 pct.

De løftede forventninger skyldes, at fordelingen af Simcorps licenser har ændret sig.

- I starten af 2016 ventede Simcorp, at 75 pct. af de nye Simcorp Dimension-licenser indgået i løbet af året ville være på abonnementsbaserede vilkår, og at 25 pct. ville være på ikke-abonnementsbaserede vilkår.

- Baseret på ordreindgangen indtil nu i 2016 og i betragtning af, at den nye nordamerikanske kunde, som blev annonceret i dag (lørdag, red.), også er på ikke-abonnementsbaserede vilkår, forventer SimCorp nu, at fordelingen bliver ca. 50 pct. på abonnementsbaserede vilkår og 50 pct. på ikke-abonnementsbaserede vilkår, skriver selskabet i en fondsbørsmeddelelse udsendt lørdag.

Simcorp løfter også bunden på forventningerne for "adjusted non-GAAP"-omsætningsvæksten målt i lokal valuta til at lande mellem 10 g 15pct. mod tidligere 8 og 15 pct. Forventningerne til "adjusted non-Gaap" EBIT-margin målt i lokal valuta fastholdes mellem 24 og 28 pct.