Simcorp opjusterer efter rekordhøj ordreindgang

Flere og flere bestillinger fra kunderne har betydet en rekordhøj ordreindgang i andet kvartal for softwareproducenten Simcorp, der i kvartalet har haft fremgang over hele linjen.

Selskabet opjusterer nu forventningerne til hele året.

Simcorps ordreindgang lød i andet kvartal på 17,9 mio. euro, hvilket var en fremgang på hele 149 pct. i forhold til samme periode året før.

Omsætningen steg i månederne april, maj og juni til 68 mio. euro, hvilket var en fremgang på 16 pct. i forhold til samme periode året før. Hvis man justerer for valutaudsving, er der dog kun tale om en fremgang på 9 pct.

Softwareproducenten kan også glæde sig over en pæn fremgang i indtjeningen. Driftsresultat, EBIT, steg i andet kvartal til 16,7 mio. euro fra 11,9 mio. euro i den samme periode året før.

- Med en rekordhøj ordreindgang i andet kvartal fastholdt vi vores momentum oven på den gode start på året, vi fik i første kvartal, siger Klaus Holse, der er administrerende direktør i Simcorp, i en kommentar til regnskabet.

- Vi ser fortsæt en solid efterspørgsel på vores løsninger og services. Baseret på tilbagemeldinger fra vores kunder omkring vores Front Office- og Ibor-løsninger er vi blevet overbevist om, at vores fortsatte investeringer i forskning og udvikling har været og fortsat er en klar differentierende og konkurrencedygtig faktor for Simcorp, siger Klaus Holse.

Simcorp opjusterer i forbindelse med regnskabet forventningerne til 2015 og venter nu en omsætningsvækst på 7-12 pct. målt i lokal valuta og en overskudsgrad (EBIT-margin) på 23,5-26,5 pct. i lokal valuta.

Tidligere ventede selskabet en omsætningsvækst på 5-10 pct. og en overskudsgrad (EBIT-margin) på 23-26 pct.

Desuden annoncerer softwareselskabet, at det igangsætter et aktietilbagekøbsprogram, hvor det vil købe aktier for 15 mio. euro startende fra 25. august.