Simcorp glæder aktionærer med pæn fremgang og opjustering

Softwareproducenten Simcorp havde et solidt andet kvartal med fremgang på både top- og bundlinje, og selskabet opjusterer samtidig sine forventninger til hele regnskabsåret.

Det fremgår af regnskabet for perioden tirsdag eftermiddag.

Simcorp omsatte for 54,1 mio. euro i andet kvartal mod 45,6 mio. euro i samme periode sidste år, mens driftsresultatet (EBIT) landede på 11,3 mio. euro - en fremgang fra 6 mio. euro i andet kvartal i fjor.

Det kastede et resultat før skat på 11,2 mio. euro af sig mod andet kvartal 2012's overskud før skat på 5,9 mio. euro. Nettoresultatet blev 7,9 mio. euro mod et plus på 4,3 mio. euro i samme periode sidste år.

Udviklingen i de første seks måneder af 2013 har overordnet set været "på linje med forventningerne", skriver Simcorp i regnskabet. Blandt andet salg til eksisterende kunder har været med til at løfte periodens resultater, bemærker selskabet.

- Salgsaktiviteterne udviklede sig tilfredsstillende, idet der i årets første seks måneder er indgået fire nye Simcorp Dimension-licenskontrakter, heraf to i Nordamerika, den ene i andet kvartal. Udviklingen i salg til eksisterende kunder viser en fremgang på 13,9 pct. i forhold til samme periode i 2012, skriver Simcorp.

Selskabet opjusterer desuden forventningerne til hele 2013 og venter nu en omsætningsvækst på "mindst" 8 pct. i lokal valuta og en overskudsgrad (EBIT-margin) på "mindst" 23 pct.

Tidligere ventede Simcorp en omsætningsvækst på "mere end" 5 pct og en EBIT-margin på "mindst" 22 pct.