Simcorp-bestyrelsesmedlem stopper efter interessekonflikt

Franck Cohen stopper som bestyrelsesmedlem i softwarevirksomheden Simcorp efter bare et par måneder på posten. Det sker som følge af en interessekonflikt.

Arkivfoto: SimCorp. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen

Han arbejder til dagligt i den tyske softwarevirksomhed SAP AG, hvor han er ansvarlig for Europa, Mellemøsten og Afrika (EMEA), og her risikerede han at komme i en konflikt, fordi Simcorp potentielt kunne snuppe en kunde fra netop SAP.

»Der opstod en interessekonflikt, hvis Simcorp i forbindelse med et udbud af software blev valgt af en europæisk klient, da det kunne have en negativ indvirkning på klientens brug af SAP.«

»Og derfor havnede Franck som ansvarlig for SAP i EMEA-regionen i en interessekonflikt, og derfor meddelte han os, at han gerne ville udtræde af bestyrelsen, siger Simcorps bestyrelsesformand«, Jesper Brandgaard.

Så ikke problem opstå

Han medgiver, at Simcorp måske godt kunne have forudset denne problemstilling, men han påpeger omvendt, at et andet bestyrelsesmedlem - Hervé Couturier - i 2008-2012 var ansat i SAP's koncernledelse og samtidig medlem af Simcorp-bestyrelsen, uden at det på noget tidspunkt skabte problemer.

»Muligvis kunne vi have forudset set det, men det her er en konflikt, vi ikke så opstå og heller ikke blev fundet af SAP i deres gennemgang, da de skulle vurdere, om Franck Cohen kunne indtræde i vores bestyrelse«, siger Jesper Brandgaard, der samtidig understreger, at der ikke er nogen uoverensstemmelser mellem de to selskaber.

Han fortæller, at interessekonflikten er så ny, at den slet ikke var kommet op til overfladen, da Simcorp holdt sit seneste bestyrelsesmøde 9. maj.

Jagt går på afløser

Jesper Brandgaard, der ud over sit arbejde som bestyrelsesformand for Simcorp også er finansdirektør i Novo Nordisk, fortæller, at det er en streg i regningen, at Franck Cohen nu må stoppe.

»Alt andet lige er det et tab og et tilbageslag i forhold til de kompetencer, vi har i bestyrelsen. Vi går i gang med at finde en afløser, der har samme profil med erfaring i salg af komplekse softwareløsninger business to business«, siger Jesper Brandgaard.

Han forventer, at det nye medlem formentlig først vil indtræde i bestyrelsen i forlængelse af selskabets generalforsamling næste år, da man ikke umiddelbart har tænkt sig at indkalde aktionærerne til en ekstraordinær generalforsamling.

»Men vi har ikke endeligt tage stilling til det. Nu går vi i gang med at finde en afløser, og så kan det måske være, at vi lader det nye medlem være konsulent for bestyrelsen, frem til at vedkommende bliver valgt. Der er flere måder at løse det på«, siger Jesper Brandgaard.