Sillicon Valleys dyre juice-joke tilbyder fuld returret

Selskabet Juicero har været finansverdenens yndlingsjoke i en uge og tilbyder nu pengene retur til kunderne.

Juicero må tilbyde sine kunder fuld returret efter en uges hård kritik. (arkivfoto) Free/Lev Dolgachov Fold sammen
Læs mere

Det gik ellers strygende for selskabet Juicero, der havde rejst over en halv milliard kroner fra Silicon Valleys investorer.

Men efter flere dages konstant spot og spe må selskabet tilbyde alle sine kunder fuld returret. Det skriver Bloomberg.

Juicero er et nyt selskab, der har udviklet en juice-presser til 2750 kroner. I den skal kunder putte poser med hakket frugt og grønt, som maskinen så presser til et glas juice. Poserne koster 35-55 kroner stykket.

Maskinen er koblet til internettet, kan vise udløbsdatoen på posen, automatisk holde styr på, hvornår der skal købes nye poser og overvåges via en app.

Den idé fik investorer, der i blandt Google moderselskab Alphabet og den anerkendte venturefond Kleiner Perkins Caulfield & Byers, til at smide 120 millioner dollar, 823 millioner kroner, i selskabet.

Problemerne opstod i sidste uge, da det globale erhvervsmedie Bloomberg lagde en artikel på sin hjemmeside om netop Juicero.

Artiklen beskrev, hvordan poserne med frugt og grønt ganske let kunne presses med de bare næver, hvilket i manges øjne gør maskinen til 2750 kroner ligegyldig.

Ifølge Bloombergs artikel har det fået flere investorer til at blive nervøse for, om en wi-fi-tilkoblet, dyr og grundlæggende overflødig juicepresser er de milliarder værd, de havde troet.

Historien har samtidig skabt en del morskab på internettet, hvor bloggere, twitter-brugere og medier på tur har undret sig over, hvad Silicon Valley kaster deres penge i.

Det har nu fået Juiceros administrerende direktør, Jeff Dunn, til at skrive et større forsvar for produktet. Og samtidig love alle kunder, at de kan få deres penge retur.

»Det er aldrig let at møde nogle af denne uges overskrifter og kritikpunkter, men vi er stadig ved at lære, lytte og forbedre os. Vi står stadig bag vores løfte om at hjælpe folk på deres rejse mod sundhed.«

»I de næste 30 dage har vi besluttet at udvide vores garanti til alle Juicero-kunder. Det betyder, at sender du dit produkt tilbage, får du pengene retur,« skriver direktøren.