Silkeborg Data solgt til EG-koncernen

Kapitalfonden Axcel sælger den offentlige IT-leverandør til IT-koncernen, som Axcel også ejer.

Silkeborg Data med hjemsted i Silkeborg bliver nu overtaget af EG-koncernen. Foto: Silkeborg Data Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

IT-koncernen EG fortsætter sine opkøb og overtager nu Silkeborg Data, hvis IT-systemer bruges i blandt andet regioner og kommuner.

Overtagelsessummen er ikke offentliggjort, men EG får med opkøbet endnu lidt over 200 medarbejdere og runder en samlet omsætning på to milliarder kroner. Aftalen kræver ikke konkurrencemyndighedernes godkendelse, men den eksisterende gæld i Silkeborg Data skal refinansieres, så købet ventes gennemført i november.

Silkeborg Data leverer løn- og personaleadministration til fire regioner, 28 kommuner og en række offentlige virksomheder og institutioner. Omsætningen var i 2014 på 274 millioner kroner.

Det er kapitalfonden Axcel, der sælger Silkeborg Data, som Axcel har ejet siden 2014. Axcel ejer også siden 2013 EG-koncernen.

EG, der blev stiftet i 1977 i Herning som EDB-Gruppen, har siden 2010 opkøbt 21 virksomheder i Skandinavien og satser nu mere på det offentlige marked. I 2011 købte EG Kommuneinformation A/S, som laver IT-løsninger til lovinformation og digital sagsbehandling, og i 2014 blev Team Online, der digitaliserer socialområdet, en del af koncernen. Efter overtagelsen af Silkeborg Data har EG i alt 420 medarbejdere beskæftiget med det offentlige Danmark.

Silkeborg Data fortsætter som selvstændig virksomhed i EG-koncernen, ligesom administrerende direktør Brian Busk fortsætter i spidsen for Silkeborg Data.

EG, som siden 2004 har haft Leif Vestergaard som administrerende direktør, tæller nu 1.800 medarbejdere på 25 kontorer i Norden. Koncernen omsatte i 2014 for 1,6 milliarder kroner med et driftsresultat på 229 millioner kroner.