Sikkerhedsudbydere jubler over Nets-skandale

Danske IT-virksomheder lugter guld oven på Se og Hør-sagen. Flere kilder spår, at et større fokus på datasikkerhed vil betyde vækst hos sikkerhedsudbyderne.

Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skandalen, der breder sig fra Se og Hør og Nets og afslører sikkerhedsbrist på sikkerhedsbrist, kan være guld værd for danske IT-virksomheder. Den opmærksomhed, sagen giver, kan give penge i kassen både på kort og langt sigt, skriver Børsen i dag.

»Det er skønt,« siger en glad direktør i CSIS Security Group, Allan Mortensen, til Børsen. »Det er selvfølgelig forkert af mig at sige, at sådan noget her er »skønt«, men vi lever jo af, når der er ballade. Alt, hvad der hedder tab af data og sikkerhedsbrist, er noget, vi profiterer på.«

Ifølge Allan Mortensen ligger potentialet ikke så meget panikopkald fra klemte virksomheder. Derimod mener han, at det øgede fokus på datasikkerhed, der begyndte at rulle med Edward Snowdens enorme informationslæk i forbindelse med NSA, og som er vokset herhjemme med Se & Hør-sagen, kan give kunder på længere sigt.

Billedet er det samme hos flere danske IT-virksomheder. Hos Ezenta, der leverer en bred vifte af sikkerhedsløsninger, påpeger man, at behovet for beskyttelse er stigende.

»Jeg forventer fremover, at vi vil se endnu flere sager med IT-sikkerhedsbrud. Se & Hør har med Nets været én ting, men det er med i den megatrend, der har været omkring IT-sikkerhed, som har været pustet op efter Snowdens offentliggørelser,« siger adm. direktør i Ezenta, Niels Kemal Onat, til Børsen.