Sikker stationcar med stjerne

Mercedes viser sin nye stationcarudgave af E-klassen.

Foto: PR.
Læs mere
Fold sammen
Stationcar udgaven af den nye E-klasse har været ventet med spænding. Nu kan vi løfte sløret for den herhjemme meget populære bilmodel, der først og fremmest sælges som taxi – men som stadig flere virksomhedsledere vælger som firmabil.

Den nye udgave, som følger efter sedan og coupé udgaven,  kommer i begyndelsen af 2010 og får bl.a. ni airbags, selvaktiverende luftaffjedring bag, kæmpe bagagerum og valg mellem otte motorer.

Læs også på ErhvervsBladet.dk: Kavalkade af årtiers 'Årets Bil'

Første E-klasse  stationcar kom I 1977 – og en million kunder har valgt denne bil siden. Nu er femte generation klar.

Bilens design blev indledt med S-klassen og senest af C-klassen – med et mere kantet design. E klasse stationcar er større i volumen end andre biler i klassen. Standard er automatisk betjening af bagklappen.

Mercedes har udarbejdet talrige sikkerhedssystemer til bilen – bl.a. pre-safe, som modtager meddelelser fra sensorer i kofangeren, som strammer seler sekunder før en uheld sker. Ni airbags er standard plus aktive nakkebeskyttere, knæairbag for fører og forsædepassager, side-airbags gardiner fra A- til C- søjler i bilen – og som nyt ”pelvisgardiner”, der hjælper mod skader på bækkener. Helt specielle er er seler, der tager hensyn til størrelse og vægt på passageren..

Mercedes garanterer gennem optimale motorer samt luftmodstand og vægt lavt brændstofforbrug. 150 gram CO2 pr. km er således hvad E 250 CDI udleder. 170-287 hk er bilens præstationer. Mindre slagvolumen tilt trods byder de nye motorer på bedre økonomi og bedre trækkraft,  Alle opfylder Euro 5 emissionskravene.