Sigtede i bestikkelsessag forbliver bag tremmer

De tre varetægtsfængslede i bestikkelsessagen, der involverer Atea og Region Sjælland, har frivilligt accepteret en forlængelse af deres fængsling på 14 dage. Alle nægter sig stadig skyldige.

Blandt de tre varetægtsfænglede er to tidligere Atea-ansatte. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Ringbæk

Tre sigtede i den spektakulære bestikkelsessag, som blandt andet involverer it-virksomheden Atea og Region Sjælland, skal fortsat sidde varetægtsfængslet.

Det står fast, eftersom de sigtede frivilligt har accepteret, at varetægtsfængslingen forlænges i to uger, fortæller deres advokater til Berlingske.

To af de fængslede er tidligere ansatte i Atea, mens den sidste er ansat ved Region Sjælland. De har siddet bag tremmer siden 9. juni, hvor sagen om bestikkelse i form af blandt andet luksusrejser og værdifulde sponsorater, begyndte at rulle. Dengang blev seks personer idømt varetægtsfængsling i Retten i Nykøbing Falster. To uger senere, d. 24. juni, blev halvdelen af de sigtede løsladt, efter Østre Landsret omstødte byrettens beslutning.

På torsdag skulle Retten i Næstved så have taget stilling til, om de tre sigtede fortsat skulle sidde fængslet. Men da Østre Landsret for mindre end uge siden har fastslået, at varetægtsfængslingen er korrekt, vurderer de sigtede og deres advokater, at det ikke kan betale sig at afholde retsmødet i Næstved. De er overbeviste om, at byretten alligevel ville forlænge fængslingen.

Ingen af de sigtedes advokater har ønsket at udtale sig til citat, men alle tre fastholder, at deres klienter er uskyldige og skal frifindes.

I alt er 13 personer sigtede i sagen. Ifølge politiet har ansatte hos to it-leverandører, Atea og en anden virksomhed, bestukket medarbejde hos Region Sjælland, Rigspolitiet og Kriminalforsorgen. Bestikkelsen skal have fundet sted fra 2007 til 2015.

OBS: Tidligere fremgik det, at de sigtede skulle sidde varetægtsfængslet i yderligere fire uger. Der er kun tale om to uger.