Siemens Wind oplever stort drop i ordreindgangen

Den tyske industrikoncern Siemens' vinddivision havde et massivt drop i ordreindgangen i andet kvartal af selskabets regnskabsår 2014/15.

Foto: FABIAN BIMMER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siemens, der er konkurrent med danske Vestas, havde en ordreindgang på 1410 mio. euro i andet kvartal, hvilket var et fald på 16 pct. rapporteret, men hele 27 pct. ved sammenlignelige valutakurser, oplyser det tyske selskab i regnskabet, der dækker januar, februar og marts.

Siemens fortæller, at der har været et lavere antal store ordrer inden for havmøller i kvartalet. Der har været dog været omsætningsvækst inden for havmølleforretningen, hvilket også gælder serviceforretningen, men det skyldes udelukkende valutakurser.

Samtidig havde tyskerne en mindre tilbagegang på bundlinjen, da underskuddet lød på 44 mio. euro i kvartalet mod 41 mio. euro i samme periode året før.

Siemens skriver i regnskabet, at det har haft fortsatte udgifter til inspektion og udbedring af fejl på hovedlejer på nogle af selskabets vindmøller. Det er fejl, som allerede har kostet den tyske vindmølleproducent dyrt, og som Siemens tog et tab på i fjerde kvartal sidste år på 223 mio. euro.