Siemens vinder kæmpe havvindmølleordre i Storbritannien

Siemens kan glæde sig over at have modtaget en kæmpe vindmøllekontrakt i Storbritannien, hvor selskabet er blevet valgt som leverandør til havvindmølleparken East Anglia One.

Arkivfoto: Havvindmøller. Fold sammen
Læs mere
Foto: SØREN BIDSTRUP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fremgår af en meddelelse fra Siemens onsdag.

Selskabet skal i henhold til aftalen levere 102 af sine største møller på 7 megawatt, der har en rotordiameter på 154 meter, og den samlede leverance er dermed på 714 megawatt.Ordren er afgivet af ScottishPower Renewables, som er et datterselskab under det spanske energiselskab Iberdrola, og de første møller vil blive installeret i parken i løbet af sommeren 2019, mens idriftsættelsen af parken er planlagt til 2020.

»Dette repræsenterer den største enkeltstående ordre nogensinde for vores direct-drive 7 megawatt vindmølle«, siger Siemens' offshore-chef Michael Hannibal i meddelelsen.Parterne har initialt også indgået en aftale om femårig service af møllerne.

Siemens har tidligere leveret møller til et andet andet projekt, som ScottishPower stod bag. Det var til parken Duddon Sands på 389 megawatt, som også det danske energiselskab Dong Energy var med til at udvikle.